2012. június 12.

Bodzás citromfagyi

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy a citromfagyit eltalálni nagyon borotvaélen táncolós történet. Hogy érződjön a citrom frissessége, de ne legyen savanyú, ugyanakkor émelyítően édes sem, nem könnyű. Ez a variáció azért jó, mert a bodza "megengedi" nekünk, hogy ez a fagyi édesség legyen.


Hozzávalók:
 
50 gramm vaj
3 tojás
200 ml tej
200 ml bodzaszörpfőzésből maradt bodzavirágos citromkarikák leturmixolva
8 ek cukor
2 ek méz

Elkészítés:

1. a tejben olvasszuk fel a vajat

2. a tojássárgákat a cukorral verjük habosra

3. a forró tejben óvatosan "főzzük" a sárgákat 1-2 percig - nehogy kicsapódjanak, mert akkor sokminden elmondható lesz a fagyiról, de hogy sima és krémes, tuti nem :).

4. a még meleg tejhez adjuk hozzá a mézet

5. tartsuk 2-3 órán át hűtőben a tejet, a tojásfehérjéket és a turmixolt citromokat is

6. ha lehűlt minden kellőképpen, verjük habbá a fehérjéket, majd verjük fel a tejes krémet is. A krémben keverjük el a citromturmixot is, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot is. A kapott masszát töltsük a fagyigépbe, és kész is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése