2013. szeptember 4.

Rózsalekvár - az alap

Készítettem már fahéjas, konyakos, levendulás, vaníliás és kadarkás rózsalekvárt, de annyi mindennel meg lehet még vadítani, hogy inkább leírom az alapreceptet, és mindenki bátran kísérletezzen. Az alaplekvárral az a jó, hogy allergén fűszert, alkoholt nem tartalmaz, rózsafagyihoz, rózsakrémhez nagyon jó.



Hozzávalók:

- 1 kg hámozott, csumázott alma
- 40 dkg cukor
- 200 g rózsaszirom
- 5 dl víz
- 1-2 citrom leve (vagy 2 tasak citromsav)

Elkészítés:

1. a felkockázott almát 3 dl vízzel, a citromlével és a cukorral felfőzzük.

2. forrón hozzákeverjük a szirmokat, és botmixerrel (magában a főzőedényben) 1 percig pépesítjük.

3. hozzáöntjük a maradék 2 dl vizet, összeforraljuk, kis lángon 10 percig főzzük/sűrítjük, majd steril üvegekbe szedjük, és szárazdunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése