2013. szeptember 4.

Szekszi - Rózsalekvár szekszárdi Kadarkával

Kadarka, az utolsó cseppig
Ízlésről jó társaságban nem nyitunk vitát. A szekszárdi Kadarka, mint fogalom, 30 éveim idusán számomra  nem is vita kérdése. Van benne valami érett nőiesség, ami hivatott a mindennapok i-jére feltenni a pontot. Csabi borát/borait nagyon szeretjük, bármikor, bárhol, magában vagy étellel pihentet.

Most rózsalekvár és levendulabármi-dömping van itthon; olyan szintű virágillat lengi át a lakást a napok/hetek óta tartó szörp- és lekvárbefőzések miatt, hogy levendulaboltnak is elmehetnénk lassan :). Az egyik adag lekvárfőzés közben akadt a kezembe egy pohár Kadarka valahonnan, és arra vetemedtem, hogy összekóstolás után kipróbáljam a szekszárdi rózsalekvár kreációt.

Bejövős. Enyhén boros, nagyon virágos, meglehetősen karakteres ízvilág.

Hozzávalók:

- 450 g rózsalekvár
- 60 cl Kadarka

Elkészítés:

1. a kimért, még összeforralás előtti lekvárhoz öntünk 60 cl Kadarkát (ha egy dl, az sem baj), 5 perc összeforralás után steril üvegekbe szedjük, és szárazdunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése